„Čitanjem do zvijezda“ u Stubičkim Toplicama

Datum objave: 05. 3. 2018.

Održano 6. izdanje županijskog natjecanja za poticanje čitanja za učenike osnovnih škola

Proteklog je petka u OŠ Vladimir Bosnar u Stubičkim Toplicama održano županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za učenike osnovnih škola. U ovogodišnjem natjecanju čiji je cilj potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, sudjelovala su 34 učenika iz devet zagorskih škola.

Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti bila je “Zapisi iz škrinjice sjećanja” – dnevnici. Za sudjelovanje u kvizu znanja natjecatelji su pročitali sljedeće naslove: Tajni dnevnik Adriana Molea, Sue Townsend, Gregov dnevnik: kronike Grega Heffleya, Jeff Kinneya, te Koru od jabuke Jadranke Klepac. Natjecanje je pratilo povjerenstvo u sastavu: Ines Krušelj-Vidas, Jasna Milički, Danica Pelko i Denis Vincek.

Natjecanje se sastojalo od dva dijela: od kviza znanja (ekipno) i prezentacije plakata (pojedinačno). U kvizu znanja ekipnu pobjedu ostvarila je OŠ Lijepa naša, Tuhelj dok je drugo mjesto zauzela ekipa OŠ Zlatar Bistrica. U kategoriji izrade plakata prvo mjesto osvojio je učenica Gita Vlahek iz OŠ Zlatar Bistrica, a drugo mjesto zauzela je Matea Ljubić iz OŠ Stubičke Toplice. Na Državno natjecanje koje će se održati u Međimurskoj županiji plasirale su se prve dvije ekipe u kvizu znanja i dva najbolja plakata.

Natjecanje koje svake godine okuplja sve veći broj sudionika organizirali su Hrvatska mreža školskih knjižničara i OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice. Održavanje natjecanja potpomogla je Krapinsko-zagorska županija te izdavačke kuće Alfa i Školska knjiga koju su se pobrinuli za prigodne nagrade.

Davor Žažar