Izabrano novo vodstvo Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije

Datum objave: 03. 5. 2022.

Za predsjednicu Društva izabrana je Branka Tuđa Kanceljak, za potpredsjednika Davor Žažar, a u Upravni odbor izabrane su i dr. Jasna Milički, tajnica Daria Mikulec te blagajnica Sandra Šamec

 

U ponedjeljak je u prostorijama Gradske knjižnice „Ksaver Šandor Gjalski“ u Zaboku održana Izborna skupština Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije.

O radu Društva izvijestio je dosadašnji predsjednik Davor Žažar osvrnuvši se na aktivnosti realizirane u prethodnom razdoblju:

– U dva mandata koliko maksimalno Statut i dopušta da budem na čelu Društva, pokrenuli smo brojne aktivnosti čiju kvalitetu je prepoznala i podržala cjelokupna zajednica i tako promovirali knjižničarsku struku. Dan bajki i priča doživio je četiri izdanja i privukao više stotina sudionika iz cijele Hrvatske, utemeljili smo nagradu za najčitatelja KZŽ „Denis Vincek“ koja će postati tradicionalna, izdali  „Vilinsko igrišče“ – zbornik narodnih priča i vjerovanja, obilježili 20. godišnjicu Društva, organizirali stručno-edukativne ekskurzije te realizirali brojne druge projekte u suradnji s Hrvatskim knjižničarskim društvom, Kajkavianom i drugim partnerima. Posebno zahvaljujem Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Krapini koji su uvijek podupirali naše aktivnosti. Novoizabranoj predsjednici kao i cjelokupnom vodstvu Društva čestitam na izboru i želim puno uspjeha u daljnjem radu – izjavio je Žažar.

Uslijedio je izbor Predsjednika i drugih tijela Društva za iduće mandatno razdoblje od 2022. do 2024. godine.

Za predsjednicu Društva izabrana je Branka Tuđa Kanceljak, za potpredsjednika Davor Žažar, a u Upravni odbor izabrane su i dr. Jasna Milički, tajnica Daria Mikulec te blagajnica Sandra Šamec. U  Nadzorni odbor izabrani su Maja Vukina Bogović, Branko Čičko i Zvonimir Guć.

– Čast mi je biti predsjednicom ove Udruge prvenstveno zbog dobrih temelja na kojim počiva. Referiram se time na odlično vodstvo prijašnjih godina kao i na priznate i prepoznate programe te aktivnosti koje je Društvo provodilo.  Nastojat ću da knjižničari putem udruge budu još vidljiviji u zajednici te da osjećaju ponos zbog pripadnosti ovom Društvu; baš kao što sam i ja neizmjerno počašćena što sam predsjednica. Brojnije i aktivnije članstvo, kvalitetni programi i zajednički projekti s udrugama s područja Županije kao i strukovnih društava iz cijele Hrvatske prioriteti su moga mandata. Radimo odličan posao i ne trebamo biti samozatajni i skromni već  i dalje proaktivni i vidljivi u zajednici – rekla je novoizabrana predsjednica.

 

Davor Žažar