Knjižničarsko društvo KZŽ na stručnoj ekskurziji u Rijeci i Opatiji

Datum objave: 29. 6. 2021.

Skupina od 15 zagorskih knjižničarki i jednog knjižničara, članova Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije uputila se protekle subote na jednodnevnu stručnu ekskurziju u Rijeku i Opatiju.

U posjetu Rijeci, gradu koji je proglašen Europskom prijestolnicom kulture 2020., a zbog pandemije i 2021. godine, zagorski su knjižničari posjetili Vilu Ružić, spomenik kulture koji sadrži bogatu zbirku fotografija, dokumenata, namještaja i umjetničkih slika. Posjetitelje je dočekao domaćin Theodor de Canziani Jakšić te na svoj osebujan i zanimljiv način predstavio kulturno bogatstvo koje Vila Ružić čuva.

Uslijedio je posjet Dječjoj kući, novouređenom centru kulture i umjetnosti za djecu gdje je voditelj projekata Kristian Benić predstavio ovo reprezentativno zdanje namijenjeno razvoju programa za djecu i mlade.

Nakon ručka članovi Knjižničarskog društva uputili su se prema Opatiji gdje su razgledali izložbu „Picasso i Miró: Prijateljstvo sloboda“, a bilo je vremena i za potražiti osvježenje u moru. Ovim izletom nastavljena je tradicija održavanja stručnih ekskurzija Knjižničarskog društva KZŽ s ciljem podizanja kompetencija, razmjene iskustava i druženja zagorskih knjižničara.