Nagrada „Ivan Filipović“ Danici Pelko

Datum objave: 05. 3. 2018.

„Nagrade Ivan Filipović“ za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti svečano su krajem prošle godine dodijeljene u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a dobilo ih je dvadeset i dvoje istaknutih pojedinaca u dvije kategorije i pet područja rada. Godišnju nagradu primila je i Danica Pelko, knjižničarka iz OŠ Donja Stubica.

– Do trenutka primanja nagrade na samom kraju prošle godine sam se malo osvijestila, prvotni osjećaj zbunjenosti su nadvladali osjećaji zadovoljstva i ponosa. Sama dodjela nagrada bila je vrlo svečana. Postala sam svjesna da sam se našla u društvu najboljih u mojoj profesiji u lijepoj našoj. To je nešto što mogu poželjeti svakoj kolegici ili kolegi – kaže Danica koja nagradu doživljava kao podstrek za buduće planove i projekte.

Nagradu Ivan Filipović dodjeljuje Republika Hrvatska, odnosno Odbor nagrade “Ivan Filipović”, a priprema Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Nagrada se dodjeljuje od 1964. godine, prvo u okrilju Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora, a potom od 1967., postaje nagrada Sabora Republike Hrvatske.

Davor Žažar