Napustio nas je kolega Denis Vincek

Datum objave: 17. 5. 2021.

Sinoć nas je nakon neravnopravne borbe s teškom bolešću napustio naš kolega knjižničar Denis Vincek. Cijenjen i poštovan u cijeloj knjižničarskoj zajednici Denis je bio rijetki primjer potpune predanosti poslu kojeg je s toliko ljubavi radio. U 11 godina koliko je plovio često i uzburkanim knjižničarskim vodama iza sebe je ostavio neizbrisiv trag.

Kao član Hrvatskog knjižničarskog društva gdje je bio i član Radne grupe za društvene medije, Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije te stručni suradnik knjižničar u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru, svojim je radom znatno pridonio razvoju knjižničarske struke. Svojim aktivnostima pokazao je da stručni suradnik knjižničar nije samo osoba koja se brine o očuvanju i nabavi knjižničnog fonda, nego da i provodi neposredni odgojno-obrazovni rad s učenicima u koji je unosio inovativne ideje.

U projektnim aktivnostima surađivao je i s narodnim knjižnicama, i to ne samo u gradu u kojemu je djelovao, nego i s kolegicama i kolegama iz ostalih knjižnica u Krapinsko-zagorskoj županiji. Često je s kolegicama i kolegama dijelio primjere dobre prakse poglavito u području poticanja čitanja. Zbog njegovih ljudskih, radnih i stručnih kvaliteta Denis je zaslužio brojne nagrade, među ostalima i „Višnju Šetu“ za zasluge u školskom knjižničarstvu.

Osim tuge zbog neprocjenjivog gubitka, ostaje ponos što smo imali prilike surađivati s kolegom koji je knjižničarstvo živio. Počivaj u miru Denise, Tvoja djela i dalje žive s nama i pokazuju nam put kojim knjižničarstvo treba ići!