Skupština Društva u Stubičkim Toplicama

Datum objave: 23. 4. 2018.

Proteklog je tjedna u novootvorenoj knjižnici u Stubičkim Toplicama održana Izvanredna skupština Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije. Na Skupštini se okupilo tridesetak članova Društva, a predvodio ju je predsjednik Društva Davor Žažar. Osim predsjednika, članove je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu i ravnatelj stubičke knjižnice Božidar Glas. Prije nego što je usvojen predloženi Dnevni red, na prijedlog predsjednika svi sudionici Skupštine ukratko su se predstavili.

U prvoj točki Dnevnog reda predsjednik je dao izvješće o radu Društva u prethodnom razdoblju. Naglasio je da je najvažnija aktivnost bila organizacija Dana bajki u Krapini, nakon čega je Danica Pelko kao glavna organizatorica preuzela riječ i dala izvješće o Danu bajki popraćeno zanimljivom prezentacijom te zahvalila svima koji su se angažirali u organizaciji i provedbi ove manifestacije. Nakon njezinog izlaganja, predsjednik je u ime Društva kolegici Danici Pelko uručio cvijeće i čestitao na nedavno primljenom velikom priznanju, Nagradi Ivan Filipović.
Predsjednik je predstavio i Plan rada za 2018. godinu i istaknuo da je predviđeno održavanje dviju skupština godišnje, jedan izlet i organizacija Dana bajke, što je jednoglasno usvojeno. Jednoglasno je usvojeno i organiziranje stručnog izleta u Ptuj i Maribor na kojem bi posjetili jednu narodnu knjižnicu i školsku knjižnicu Gimnazije Maribor.

S obzirom da Knjižničarsko društvo Krapinsko-zagorske županije ove godine obilježava 20. obljetnicu, usvojen je prijedlog da se obljetnica obilježi na svečani način: priznanje i poziv Suzani Deak, utemeljiteljici Društva, organiziranje svečane večere krajem studenog te prigodna izložba koja bi „putovala“ iz jedne knjižnice u drugu.

Nakon službenog dijela Skupštine, druženje je nastavljeno u knjižnici uz domjenak.