Zagorski knjižničari na stručnoj ekskurziji u Požegi

Datum objave: 18. 10. 2022.

Preko dvadeset knjižničarki i knjižničara, članova Knjižničarskog društva Krapinsko-zagorske županije uputilo se u subotu na stručnu ekskurziju u Požegu.

Po dolasku u Požegu knjižničari su prvo posjetili Gradsku knjižnicu gdje ih je ljubazno dočekala Voditeljica matične službe Mirjana Franculić te ih provela kroz prostore novouređene knjižnice. Nova požeška Knjižnica u novoj zgradi, koja je namjenski preuređena i opremljena u skladu sa stvarnim potrebama suvremenih korisnika u 21. stoljeću, otvorena je 15. ožujka 2021. godine. Ovim specifičnim arhitektonskim projektom, spojena je stara zgrada koja je zaštićeno kulturno dobro s modernim, novim dograđenim dijelom. Modernizacijom knjižničarskih usluga, tradicionalna 175-godišnja knjižnica preseljenjem u novu zgradu uspješno se transformirala u modernu knjižnicu 21. stoljeća. Predsjednica Knjižničarskog društva KZŽ Branka Tuđa Kanceljak, ljubaznim domaćinima zahvalila je na srdačnom prijemu te im u znak zahvalnosti uručila prigodne poklone.

Zagorski knjižničari posjetili su i Dijecezanski muzej u Požegi gdje su, uz stručno vodstvo sa zanimanjem razgledali stalni postav muzeja. U neformalnom dijelu ekskurzije članovi Društva proveli su vrijeme u ugodnom druženju uz ručak i razmjenu knjižničarskih iskustava.

 

(Davor Žažar)