U Mariji Bistrici održana redovna skupština KDKZŽ-a

Datum objave: 21. 3. 2021.

U ponedjeljak 15. ožujka u multifunkcionalnoj dvorani uz Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica održana je redovna skupština KDKZŽ-a na kojoj je prisustvovalo petnaestak članova. Okupljene je pozdravila ravnateljica knjižnice Mira Pižir te Davor Žažar, predsjednik Društva, koji se zahvalio ravnateljici na gostoprimstvu i radnom prostoru u kojem se članstvo moglo sastati uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera.

Na dnevnom redu Skupštine nalazilo se Izvješće predsjednika o radu Društva u proteklom razdoblju, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora.  Protekla godina zbog okolnosti covid pandemije onemogućila je Društvo u realizaciji većine planiranih aktivnosti. Međutim, u virtualnom obliku uspješno je održana 3. po redu manifestacija Dani bajke i priča, koju su financijski podržali Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina, te je izrađena i objavljena publikacija Vilinsko igrišče u kojoj su okupljene narodne priče, bajke i legende iz više od 20 lokacija u Hrvatskoj i Vojvodini. Zbirku je predstavila Danica Leštek, istaknuta članica Društva, inicijatorica Dana bajki i glavna urednica Igrišča.

Plan rada Društva za iduće razdoblje uključuje dvodnevnu stručnu ekskurziju u Rijeku krajem svibnja, Knjižničarsku večer zamišljenu kao neformalno druženje knjižničara u prosincu te izbor najčitatelja/najkorisnika narodnih knjižnica Krapinsko-zagorske županije za tekuću godinu. Tročlano stručno povjerenstvo definirat će točne kriterije za izbor najboljeg čitatelja te razraditi pojedinosti vezane uz dodjelu nagrada koja se planira krajem 2021. godine.

Nakon dvosatnog radnog dijela uslijedilo je kratko neformalno druženje.